Днешният парламентарен ден има забележителна програма -  в нея е предвидено министърът

...
Днешният парламентарен ден има забележителна програма -  в нея е предвидено министърът
Коментари Харесай

ДПС атакува министър Рашков с 69 въпроса за изборен тормоз

Днешният парламентарен ден има забележителна стратегия -  в нея е предвидено министърът на вътрешните работи Бойко Рашков да отговори на 69 (шейсет и девет, няма грешка), депутатски въпроса. Всичките въпроси са от представители на Движение за права и свободи и са за " оказан напън и тормоз от страна на Министерство на вътрешните работи в предизборната акция и в изборния ден " и за " възможни незаконосъобразни дейности " на полицията. Цитирани са конкретни хора - деятели на Движение за права и свободи, общински съветници, кандидат-депутати и други, които по време на подготовката и провеждането на парламентарния избор през юли 2021 година са били викани в полицията да дават пояснения и да подписват предупредителни протоколи. 

Въпреки че от последните избори скоро ще се навърши цяла година, Движение за права и свободи не стопира да затрупва вътрешия министър с еднотипни питания за полицейския " произвол ". Днешната серия са следващите такива въпроси, като прави усещане, че текстовете са като писани под индиго и че всички депутати от придвижването вземат участие в тази акция с дребни изкючения като Делян Пеевски и Хамид Хамид. 

Самият Рашков вече  неведнъж е отговорял  - и на водача на придвижването Мустафа Карадайъ, и на други депутати, че не са давани инструкции от управлението на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на съответни дейности към гласоподаватели, партийни членове, деятели на партии и претенденти за депутати и че няма известни случаи служители на реда да си си надвишили пълномощията. Но Движение за права и свободи продължава да го затрупва с въпроси по същата тематика. А Карадайъ с мотив и без мотив употребява парламентарната естрада, с цел да държи речи за изборния " тормоз ", като твърди, че членове и симпатизанти на Движение за права и свободи са подали " многочислени сигнали " за това, че са били викани в Министерство на вътрешните работи и принуждавани да подписват предупредителни протоколи с неразбираемо наличие. Всъщност това са нормални дейности на полицията по време на избори, когато има данни за опити за пазаруване на гласове и за непозволено " стимулиране " на гласоподаватели да гласоподават по избран метод.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР